lauantai 6. tammikuuta 2018

Terveystuloksia

Joulukuussa elettiin jännittäviä aikoja myös terveyspuolella. Ensin huomasin, että Álgulta puuttuu yksi hammas. Oikealta puolelta, alhaalta P2. Eli yksi niistä pienistä hampaista, jotka usein jäävät kielen alle. En ymmärrä miten en ole huomannut tätä aikaisemmin sillä tapanani on katsoa hampaat läpi tasaisin väliajoin. Kyseisen hampaan puutos ei onneksi haittaa koiran elämää mitenkään.

Kuva lainattu: Suomen pystykorvajärjestö

Kuun puolessa välissä koitti kauan odotettu päivä, kun käytiin virallisissa terveystutkimuksissa Elina Illukalla, Petvetissä. Álgulta tarkastettiin silmät sekä kuvattiin lonkat, kyynärät ja selkä. 
Käynti alkoi aikamoisella hulabaloolla, kun mukana tarkastuksissa oli myös Álgun tyttöystävä One. Teinit eivät ole pitkään aikaan tavanneet toisiaan ja ilmassa oli jälleennäkemisen riemua, jota jaettiin mm. laulamalla kaikille. Asia kuitenkin helpottui, kun tarkastukset aloitettiin ja teinit joutuivat eri huoneisiin. Ensin katsottiin silmät, jotka olivat puhtaat.

Illukka kertoi mielipiteensä myös luustokuvista ja hänen ajatuksensa pitivät varsin hyvin paikkansa. Ennen joulua Omakoirassa näkyi lonkat ja kyynärät, joista tuli huikeat A/A sekä 0/0. Selkätulokset tulivat näkyviin joulun jälkeen ja sieltä tuli Illukan arvioiden mukaisesti VA1 ja LTV0!
Nikamien epämuotoisuus (VA1) tulos tuli alimpien kylkiluiden puutteesta eli sekin lievä muutos.
Otin spondyloosikuvan epävirallisesti, mikä oli myös puhdas. Virallista SP -lausuntoa ei saa alle 2vuotiailta koirilta, mutta halusin sen tässä samalla silti tarkastaa.

Tulokset näkyy myös täältä: KoiraNet

Eli kaikin puolin hienot tulokset ja terve poitsu! Tästä on hyvä jatkaa harrastusten parissa, kun luustoa ei tarvitse enää jännittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti